2x Called Off: Bitcoin Hard Fork Suspended for Gebrek aan consensus

De organisatoren van een controversiële bitcoin-software-update schorten hun poging om de blokgrootte te vergroten op door middel van een harde vork.

Bekend om zijn sterke vroege ondersteuning van bitcoin-startups en mijnpools , zou het plan, genaamd Segwit2x , of eenvoudigweg ‘2x’, een blokgroottetoename activeren bij blok 494.784, naar verwachting op of rond 16 november. Het doel van het project was, volgens de betrokkenen, om de maatregel te gebruiken om de transactiecapaciteit van bitcoin te vergroten, die vandaag wordt beperkt door de aard van de softwareregels.

De schorsing werd vandaag aangekondigd in een e-mail  geschreven door Mike Belshe, CEO en mede-oprichter van Bitcoin wallet software provider BitGo. Een van de leiders van het Segwit2x-project, betoogde hij dat het voorstel voor schaalvergroting te controversieel is om vooruitgang te boeken.

Hij schreef:

“Helaas is het duidelijk dat we op dit moment nog niet voldoende consensus hebben opgebouwd voor een schone versie van de blokgrootte.” Door verder te gaan op het huidige pad kan de gemeenschap worden verdeeld en een tegenvaller worden voor de groei van Bitcoin. “Dit was nooit het doel van Segwit2x.”

“Tot die tijd schorten we onze plannen voor de komende 2MB-upgrade op”, voegde hij eraan toe.

De notitie is ook ondertekend door bedrijven die oorspronkelijk het plan ondersteunden, vervalst tijdens een persoonlijke ontmoeting in mei, inclusief Xapo CEO Wences Casares, mede-oprichter van Bitmain Jihan Wu, Bloq CEO en mede-oprichter Jeff Garzik, Blockchain CEO en co-oprichter oprichter Peter Smith en Shapeshift CEO en oprichter Erik Voorhees.

De groep zei dat ze nog steeds hoopt dat de blokgrootte verder zal worden verhoogd, zodra er meer overeenstemming is bereikt door belanghebbenden.

In verklaringen voor de BTC1 Slack-groep zei ontwikkelaar Jeff Garzik dat de alternatieve software verder ontwikkeld zou worden en dat het “andere ketens zoals bitcoin-geld, litecoin en andere bitcoin-familieketens zou kunnen ondersteunen.”

Post Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: