Bitcoin kan je Vanuatu burgerschap kopen

Vanuatu is uitgegroeid tot het eerste land ter wereld om de cryptocurrency Bitcoin te accepteren voor een beleggingsbijdrage van burgerschap.

Het betekent dat beleggers die voldoen aan de eisen van het nationaal burgerschapsprogramma burgerschap kunnen kopen voor US $ 200.000 ($ 280.000), of het equivalent in de cryptocurrency.

Op de huidige waarde zou het burgerschap van Vanuatu ongeveer 42 Bitcoins kosten. Een Bitcoin verhandelt momenteel tegen US $ 4800.

In het kader van het burgerschapsprogramma kunnen succesvolle aanvragers die voldoen aan de eisen van de beleggers ervoor kiezen om betalingen te maken met behulp van de cryptocurrency. De regering van Vanuatu heeft in een verklaring bevestigd steun voor crypto betalingen aan de voorzitter van de beleggingsorganisatie, het Vanuatu Informatiecentrum – dat de eilandnatie als een “mooi, afgelegen, belastingvrij tropisch paradijs beschrijft”.

 

Het informatiecentrum behandelt burgerschap door beleggingsaanvragen aan het ontwikkelingsondersteuningsprogramma.

Het wordt geacht het eerste staatsburgerschap te zijn door beleggingsprogramma ter wereld om Bitcoin betalingen mogelijk te maken.

Managing Director van het Vanuatu Informatiecentrum (VIC) Netwerk James Harris zei dat cryptocurrency transacties traceerbaar waren.

“Er blijft enige verdenking over het gebruik van cryptocurrency in financiële transacties, en sommige vrezen dat het verband kan houden met ongewenste activiteiten.

‘Inderdaad, het tegendeel is waar, aangezien cryptocurrency bestaat in een volledig traceerbare grootboek waar de gehele geschiedenis van zijn oprichting en handel zichtbaar is.’

VIC voorzitter Geoffrey Bond zei dat er in het verleden pogingen waren gedaan om burgerschap te verlenen door beleggingsbetalingen met behulp van Bitcoin, maar deze inspanningen hebben de overheid goedkeuring niet aangetrokken.

“In dit geval heeft de regering van Vanuatu uitdrukkelijk een wens uitgesproken om de voorhoede te zijn van het aannemen van nieuwe technologieën, die de VIC officieel aanmoedigen om betalingen in Bitcoin te ontvangen.”

Betalingen worden verwerkt via een Australische valuta.

Vanuatu paspoorthouders, als leden van het Gemenebest van Naties, kunnen naar 113 landen reizen.

Post Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: